Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Uygulamalı Türk Halk Bilimi Müzemiz Açıldı

 

  Üniversitemiz Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Merkez Kütüphanesi'nin ikinci katında bulunan alanda düzenlemesi yapılan “Uygulamalı Türk Halk Bilimi Müzesi’nin” açılışı 6 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile birlikte öğretim üyelerimizin katkılarıyla atıl durumdaki kültürel eşyaları ayrıştırıp, bakımlarının yapmasıyla faaliyete geçirilen müze, ziyaretçilere kapılarını açtı.

  Açılışa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu, Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Aydın, akademik ve idari personelimizin yanı sıra öğrencilerimiz katıldı.

  Açılış konuşmalarını yapan Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Aydın, Müzenin alışılagelmiş müzelerden farklı olarak, öğrencilerimiz ile birlikte yaşaması ve etkin şekilde kullanıma açılmasını amaçladıklarını söylerken, burada belli periyodlar ile şiir dinletileri ve edebiyat okumaları yapmak için gerekli çabayı sarf edeceklerini dile getirdi.

  Konuşmalarını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Kültürümüzü yaşatan, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmamızı sağlayan, bizlere özümüzü hatırlatan her şey bizim için çok kıymetlidir. Bugün burada teneffüs ettiğimiz ortam bizleri yakın tarihimize götürdü. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ediyor, çalışmalarını destekliyorum” dedi.

  Türk Dili ve edebiyatı son sınıf öğrencilerine müzenin hazırlanmasında rehberlik eden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Dalar konuşmalarında, müzeyi hazırlarken büyük bir keyif aldıklarını, öğrencileri ile birlikte kendinden sonraki öğrencilere bir miras bıraktıklarını, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını ifade etti.

 Açılış programı öğrencilerin bağlama dinletisi ile son buldu.

merkezacilis1

merkezacilis2

merkezacilis4

merkezacilis5