800 YILLIK GELENEK: "TEKKE ÇORBASI"

Kastamonu'da bulunan Şeyh Ahmet Türbesi'nde 800 yıllık gelenek yaşamaya devam ediyor.

Şeyh Ahmet Türbesi Merkez'e bağlı Gölköy'de bulunuyor. Burada 8 asırdır arife günleri ve Regaip kandillerinde ziyaretçilere çorba ikram ediliyor.

Yalnızca"Tekkeşin" sülalesine mensup ailelerin hazırlayıp ikram ettiği "Tekke Çorbası" türbenin yanında bulunan misafirhanede gelenlere dağıtılıyor.  Şifalı olduğuna inanılan çorbayı içmek için şehrin pek çok yerinden misafir geliyor. Gelen misafirler yanlarında getirdikleri tencere ve kaplarıyla çorbadan alıp evlerine götürüyor. Kastamonu Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Regaip kandilinde (11.01. 2024) pişirilen çorbayı yerinde gördük. Tekkeşin ailesiyle sohbet ederek gelenek hakkında bilgi aldık.